Anemo

Anemo
Gepubliceerd op 17-02-2017
"Toen ik mijn bedrijf opstartte in de Westhoek, dacht ik: zal ik wel snel internet hebben? Maar het internet blijkt hier soms sneller dan in de grote steden. Zelfs onze IT suppliers zijn vaak verwonderd hoe snel het gaat." - Bart Vandezande – bedrijfsleider

Anemo, gevestigd in het kleine Leisele, is een wereldwijd gekend hoogtechnologisch online bedrijf. Het bedrijf, geleid door Bart Vandezande (links op de foto), specialiseert zich in bouten, moeren en allerlei mogelijke sluitingen, die voornamelijk gebruikt worden in vliegtuigen, treinen en industriële installaties. Voor hun topproduct Camloc kwartslagsluitingen hebben ze klanten over de hele wereld. Enkele voorbeelden zijn: Electrabel, de nieuwszender NBC en Airbus. Recent haalden ze ook een contract binnen waardoor ze sluitingen mogen maken voor een project op het ISS ruimtestation.

Tewerkstelling

De afgelopen jaren kende Anemo een gemiddelde groei van 24%. Door deze snelle groei is Anemo dringend op zoek naar aanvulling voor hun team. Zo zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar een Sales Engineer voor hun Amerikaanse markt. Daarnaast zijn ze ook dringend op zoek naar een administratieve webmaster voor hun website.

Er heerst een open cultuur waar werknemers hun ideeën kunnen bijdragen tot de resultaten van de onderneming. De teamgenoten krijgen de kans om te groeien en om zich bij te scholen binnen het bedrijf. Er wordt voor voldoende ondersteuning en kansen gezorgd zodat iedereen zich kan ontplooien.

Waarom Westhoek?

Bart koos er voor om zijn bedrijf op te starten in het kleine Leisele om verscheidene redenen. Dankzij de rust en omgeving blijft de kwaliteit van het leven voor hemzelf en zijn team zeer hoogstaand. Iedereen geraakt gemakkelijk op zijn werk en is snel thuis na het dagje werken. Dit omdat files een uitzonderlijk fenomeen zijn in de regio. Bovendien kunnen kinderen dichtbij naar de school gaan waar ook goed en aangepast onderwijs wordt gegeven.

Bovendien ontdekten ze dat de Westhoek nog andere voordelen met zich meebrengt. Dankzij zijn locatie kan Anemo om 15:00 uur in de namiddag nog pakketjes laten ophalen door transportbedrijven zoals bijvoorbeeld TNT om te versturen naar hun klanten.Ook de vlotte digitale verbinding (met erg snel internet) is een opmerkelijke troef!

Deel deze pagina