Melexis

Melexis
Gepubliceerd op 23-01-2017
Ultimately, we aim for complete sustainability - for the planet and people living on it, in the relationships with customers and colleagues, and for the company’s longevity. - Françoise Chombar, Chief Executive Officer

Melexis ontwerpt, ontwikkelt, test en verkoopt geavanceerde geïntegreerde halfgeleiders. De groep ontwikkelt groene en meer milieuvriendelijke systemen voor de automobiele, medische, industriële en consumentenmarkten. Naast de Vlaamse afdelingen in Ieper en Tessenderlo heeft de internationale groep Melexis nog andere productiefaciliteiten in onder andere Bulgarije, Duitsland en Maleisië. 

Melexis startte als een kleine vennootschap die in 1988 werd opgericht door de heer Fred Bulcke. Hij concentreerde zicht op het ontwerpen van geïntegreerde schakelingen. In april 1994 verkocht hij zijn onderneming aan de huidige private aandeelhouders. Op dat ogenblik kreeg de vennootschap de nieuwe naam ‘Elex Sensors’. Vandaag werken er in Ieper nog steeds 2 van de 5 mensen die toen werden aangenomen.

Melexis en tewerkstelling

In Tessenderlo en Ieper, de 2 Belgische sites van Melexis, worden 372 mensen tewerkgesteld. Melexis werd in 2011 door De Tijd verkozen tot meest vrouwvriendelijk bedrijf in Vlaanderen. Ook de spirit van de werknemers en het sterke vertrouwen in ondernemerschap zijn aantrekkelijk. Het bedrijf is 24/7 actief en investeert continu in opleiding en doorgroeimogelijkheden.

Melexis en de Westhoek

De vestiging in Ieper neemt een centrale plaats in in de Vlaamse en internationale groep Melexis. Zij is geostrategisch goed gelegen: nabij de Duitse automobielindustrie en centraal tussen Azië en de VS. Bovendien vinden we in de filevrije Westhoek competente mensen, van operatoren tot ingenieurs. De ligging van de regio is ook een echt voordeel, zeker wat de directe nabijheid van Frankrijk betreft.

 

 

 

Deel deze pagina