Pieter Roels

Pieter Roels
Gepubliceerd op 21-12-2016
Een goede balans tussen werk en privé: dé troef van de Westhoek!

Pieter Roels is filiaalhouder bij Belfius Diksmuide en een jonge dertiger die zijn carrière uitbouwt in de Westhoek en ook bewust gekozen heeft voor een leven in de Westhoek. 

De voordelen van werken in de Westhoek

Werken dicht bij huis biedt voor Pieter een aantal voordelen. Tijdswinst is een groot pluspunt bijvoorbeeld. Het maakt de zoektocht naar een gezonde balans tussen privé en werk al wat makkelijker. Een ander voordeel heeft te maken met de eigenheid van de mensen die in de Westhoek wonen. Het is vaak zo dat bij nieuwe contacten gestart wordt in het Algemeen Nederlands, maar snel overgeschakeld wordt op het dialect. Dan weet je dat er een wederzijds vertrouwen is.

Kansen vanwege de werkgever

Pieters werkgever, Belfius Regio Westhoek, is een kantorengroep die gevormd wordt door zeven kantoren verspreid over de Westhoek. De kantorengroep wordt geleid door zelfstandige agenten. De KMO schat de lokale verankering van de medewerkers naar waarde. Ondermeer hierdoor kreeg Pieter op relatief jonge leeftijd de kans om als kantoorverantwoordelijke in zijn thuisstad Diksmuide aan de slag te gaan.

Ondernemers én werknemers vooruit helpen

Als financiële instelling ondersteunt Belfius ondernemende mensen. Ondernemers uit de regio merken vaak dat ze in hun groei beperkt worden omdat de openstaande vacatures niet snel ingevuld raken door gebrek aan kandidaten met een juist profiel. Tegelijkertijd heerst er bij velen die blijven ‘plakken’ zijn na hun studies de verkeerde perceptie dat er in de Westhoek geen aantrekkelijke vacatures zijn voor profielen met een hoger diploma. Om deze verkeerde perceptie om te buigen en de ondernemers vooruit te helpen, schakelt zijn werkgever Belfius Regio Westhoek zich in in de regiomarketingcampagne 'Westhoek. de nieuwe wereld'  - een verhaal waar ook Pieter sterk in gelooft. 

De woontroeven van de Westhoek

De levenskwaliteit ligt voor Pieter in de Westhoek een pak hoger dan in sterk verstedelijkte gebieden zoals Gent. Je vindt in de Westhoek de basisfaciliteiten terug zonder de problemen die de grotere woonkernen kennen, in eerste instantie de problemen rond betaalbaar wonen. Natuurlijk, een huis kopen of bouwen is niet goedkoop, maar in vergelijking met andere regio’s kun je in de westhoek meer kopen voor hetzelfde budget.

Pieters vrouw Marieke en hijzelf hebben een zoontje van 16 maand en hebben een kinderopvang gevonden vlakbij Pieters werk. Absoluut geen evidentie in andere delen van Vlaanderen. Ook de beelden van ouders die kamperen voor de school om hun zoon of dochter in te schrijven zijn ons gelukkig vreemd. Dit zorgt ervoor dat een balans tussen privé en werk combineerbaar blijft. En als zij dan eens een avond niet thuis zijn, kunnen zij rekenen op familie in de buurt. Ook dat is een voordeel van de “Westhoek”.

Deel deze pagina