Nieuw opslagmagazijn en extra jobs bij Wybo in Poperinge

Nieuw opslagmagazijn en extra jobs bij Wybo in Poperinge
Gepubliceerd op 21-02-2018
Transportbedrijf Wybo investeert in een nieuwe opslagruimte langs de Vlaanderenlaan. De bouwwerken zouden starten rond het bouwverlof. “De uitbreiding zal ook extra jobs opleveren”, aldus zaakvoerder Ronny Devos. - bron: KW - APP

Transport Wybo werd in 1970 opgericht door Leona Wybo en Edwin Devos. De huidige zaakvoerder is zoon Ronny Devos (41) en echtgenote Hélène Secq (35). “Onze firma staat zeven dagen op zeven klaar voor het vervoer en opslag van goederen van onze klanten”, legt Ronny uit. “Door nood aan meer opslagruimte kwam onze vestiging langs de Europalaan te klein. Tevens staan al onze vrachtwagens op het bedrijf tijdens het weekend. Daarom hebben we het plan opgevat om te verhuizen naar de Vlaanderenlaan. Daar komt een magazijn en burelen, goed voor een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Het nieuwe magazijn heeft een capaciteit van 16.000 paletten. Het gebouw zal dienen om de goederen die we in het binnenland bij onze klant ophalen, te stockeren en de dispatching naar Frankrijk en Engeland.

Dit in een ‘picking system’, te vergelijken met de e-commerce die in zijn opmars bezig is. Denk maar aan Amazon of het grote Bol.com, maar dan iets kleiner. (lacht red.) De producten die wij stockeren variëren van frisdrank, bier, hout, tot verpakkingsmaterialen en andere goederen.”

TOTAALPAKKET
“De nieuwe locatie, gelegen tussen de Vlaanderenlaan en de Nederlandlaan, heeft net als de vestiging in de Europalaan een centrale ligging, met directe aansluiting tot de ring”, aldus nog Ronny Devos.

“Onze activiteiten langs de Europalaan en aan de grenspost Callicannes blijven bestaan. Na enkele economisch mindere jaren gaat het opnieuw goed in de transportsector en krijgen we steeds meer werk. Wijzelf ondervinden weinig concurrentie uit Oostbloklanden, aangezien wij met eigen vervoer, opslag én dispatching van goederen een totaalpakket aanbieden aan de klant. Binnenkort worden er acht nieuwe trekkers
geleverd, in juni komen daar nog eens acht bij, wat ons totaal dan op 46 vrachtwagens brengt. Daarnaast werken we met onderaannemers.”

“De bouwwerken aan het nieuwe gebouw starten rond het bouwverlof, in januari 2019 nemen we er onze intrek. Dit zal ook extra jobs voor bediendes en (hef)truckchauffeurs bieden in onze firma”, aldus zaakvoerder Ronny Devos.

Deel deze pagina