Bellewaerde

Video's
Gepubliceerd op 21-11-2016
Bellewaerde, dat is een dag puur avontuur in een mix van attracties en dieren in een overweldigende natuur.

In 1954 opende de familie Florizoone het 'Toeristisch centrum Bellewaerde'.  In die tijd was het een ornithologisch park met een aantal speeltuigen voor kinderen.  Na een vijftiental jaar, werd het park getransformeerd tot safaripark met diverse diersoorten. Later werden verschillende themagebieden en meerdere attracties toegevoegd.  

Bellewaerde: een topper in zijn sector

Ondertussen is Bellewaerde uitgegroeid tot één van de meest bezochte parken in België en Noord-Frankrijk, met een brede waaier aan attracties en adembenemende dieren.  Het park richt zich op families met kinderen tussen 6 en 12 jaar oud, die openstaan voor een dag puur avontuur in een mix van attracties en dieren in een overweldigende natuur.

Bellewaerde: een echte regiopartner

Als alom bekend attractiepark, themapark en dierentuin engageert Bellewaerde zich graag in de campagne van ‘Westhoek. De nieuwe wereld’. Bellewaerde is immers zeker een bedrijf dat mede de Westhoek op de kaart helpt zetten – net wat deze campagne beoogt.

Bellewaerde kent dan ook een traditie van verankering in de regio en wil die traditie bestendigen en uitbouwen: sinds 1954 is Bellewaerde een continue werkgever in de regio voor vast en seizoenspersoneel.  Daarnaast zijn er diverse bedrijven in de regio vaste partner en toeleverancier van het park.

Bellewaerde: een attractie

Bellewaerde is niet alleen een attractiepark, maar ook een attractie op zich: een begrip in de regio en ver daarbuiten én een modern bedrijf, gekaderd in een grote multinational, dat vele bezoekers van binnen en buiten de streek naar de Westhoek leidt. Daarmee is het een van de belangrijkste aantrekpolen van de regio.

Locatie
Meenseweg 497, 8902 Ieper
Deel deze pagina