PepsiCo Veurne

Video's
Gepubliceerd op 22-11-2016
Bedrijven zorgen voor economische groei en welvaart. De Westhoek biedt ruimte aan mens en ondernemingszin. Heb jij ook zin? - Frank De Langhe, Plant Director

Het verhaal van Pepsico begint in 1966 met een kleinschalig chipsfabriekje in Nieuwkerke. In 1972 nam United Biscuits deze fabriek over; wegens capaciteitstekort werd in Veurne een volledig nieuw bedrijf uit de grond gestampt. In 1974 rolden de eerste chips er van de banden. In 1998 werd het bedrijf door PepsiCo International overgenomen en werd het omgedoopt tot “Veurne Snack Foods”, ook wel bekend als “PepsiCo Veurne”.

De PepsiCo Groep is één van de grootste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld met meer dan 250.000 medewerkers wereldwijd, activiteiten in ruim 200 landen en gebieden en een netto-omzet van meer dan 63 miljard dollar.

De fabriek in Veurne behoort tot de snacks categorie en produceert chips en snacks met de merknamen Lay’s, Smiths en Doritos.

Pepsico Veurne is een multi-technology plant met acht ultramoderne productielijnen op een fabrieksoppervlakte van 35.105 m². Zij vormt één van de grootste werkgevers van Veurne en omstreken met ± 470 werknemers. In 2015 procudeerde men er maar liefst 60.360 ton. De belangrijkste afzetmarkten zijn België, Nederland, Frankrijk.

PepsiCo draagt duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Werken en wonen in eigen streek draagt bij tot milieubewust ondernemerschap en dat wenst Pepsico als bedrijf mee te ondersteunen. Zo wil Pepsico ook nieuw en jong talent aantrekken.

Sedert de jaren ‘70 is “de chipsfabriek van Veurne” een begrip in de regio. Het merendeel van onze medewerkers woont binnen een straal van 25 km van ons bedrijf. Daarmee zijn we een belangrijke werkgever in eigen streek.
Lokale aardappeltelers vinden hun afzetmarkt bij ons. PepsiCo Veurne heeft een social responsibility programma dat zich onder andere al uitte in projecten als “De Smaak van Veurne” (2011), het sponsoren van de lokale voetbalploeg, een financiële bijdrage aan de techniekacademies voor kinderen uit de lagere school.

Locatie
Albert I laan 33, 8630 Veurne
Deel deze pagina