Picanol

Video's
Gepubliceerd op 22-11-2016
Waar we goed in zijn, daarin moeten we beter worden. En waar we goed in zijn, daar moeten we meer van doen. En daar iedere dag mee bezig zijn, van ’s morgens tot ’s avonds. - Luc Tack, Gedelegeerd Bestuurder

Wie Picanol zegt, denkt meteen aan weefmachines. Picanol vervult al 80 jaar wereldwijd een pioniersrol en behoort vandaag tot de wereldtop van weefmachineproducenten.

Weefmachines, gieterij en elektronica

Maar Picanol is meer dan weefmachines. Opgericht in 1936, is de Picanol Group immers geëvolueerd van een traditionele weefmachinebouwer tot een internationale, klantgerichte groep die gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogtechnologische weefmachines, gietijzeren onderdelen en controllers. Zodoende is Picanol dus op heden actief in de sector van de weefmachines, gieterij en elektronica.

Tewerkstelling en omzet

In Ieper stelt Picanol meer dan 1400 mensen tewerk en wereldwijd meer dan 2000. Ieper is de hoofdzetel én de belangrijkste productievestiging wereldwijd. In 2015 realiseerde de Picanol Group een geconsolideerde omzet van ruim 529,34 miljoen euro.

Picanol en de Westhoek

Als grootste bedrijf en trotse ambassadeur van de Westhoek werkt Picanol graag mee aan de campagne ‘Westhoek. De nieuwe wereld’. Picanol gelooft immers sterk in de toekomst van machinebouw in de Westhoek, Vlaanderen en Europa. Zo heeft Picanol de afgelopen jaren al meer dan 50 miljoen euro in de fabriek in Ieper geïnvesteerd. Picanol is ook een hoogtechnologische werkgever. De Picanol Group biedt een enorm scala aan jobopportuniteiten voor technisch geschoolde mensen. We blijven dus continue op zoek om de meest competente mensen aan boord te hebben.

Locatie
Steverlyncklaan 15, 8900 Ieper
Deel deze pagina