Valcke Prefab Beton

Video's
Gepubliceerd op 22-11-2016
Valcke: Innovatieve R&D in combinatie met generaties lang vakmanschap. - Charles Valcke

Valcke Prefab Beton werd in 1930 opgericht door Charles Valcke senior. In die tijd richtte het bedrijf zich vooral op betonproducten en prefabloodsen naar de landbouw toe. Na WOII begon Valcke zich meer en meer richting industrie te oriënteren – in die mate dat op heden 95% van de projecten zich in de industrie situeren.

Betonbouw voor industrie en agro

Vandaag houdt Valcke als bedrijf voor betonbouw en ruwbouw zich dus bezig met zowel industriebouw als agrobouw.

Daarbij stelt Valcke 350 werknemers tewerk, waarvan de hoofdmoot binnen een straal van 20km rond het bedrijf woont.

Streek-en familiebedrijf

Valcke voert hierin een bewust beleid als familie- en streekbedrijf. Valcke kiest er immers voor zich duurzaam in de regio te verankeren: duurzaam zowel naar milieu en grondstoffen toe, als duurzaam naar mensen toe. Opvallend is dat er bitter weinig uitstroom van mensen is. Men zet dan ook voluit in op dit HR-aspect.

Steeds op zoek naar high potentials

Valcke schakelt zich in de regiomarketingcampagne ‘Westhoek. De nieuwe wereld’ in omdat zij gelooft in het potentieel van de jonge Westhoekers. Valcke wil dan ook actief recruteren binnen de hoger opgeleide jongeren van in en ronde de Westhoek. Zeker technische profielen (ingenieurs, elektrotechnici,…) ziet men bij Valcke graag komen solliciteren. Dergelijke profielen vinden ook zeker hun gading in de aantrekkelijke en innovatieve werkomgeving bij Valcke.

Locatie
Rodenbachstraat 72, 8908 Ieper
Deel deze pagina