WVI | West-Vlaamse Intercommunale

Gepubliceerd op 07-10-2019

Als verlengstuk van 54 West-Vlaamse gemeenten ontwikkelt en beheert WVI, voluit West-Vlaamse Intercommunale, duurzame bedrijventerreinen, realiseren we kwaliteitsvolle woonprojecten en ondersteunen we onze gemeenten binnen de werkvelden ruimtelijke planning, mobiliteit, milieu, natuur, klimaat, energie, GIS, grensoverschrijdende en Europese samenwerking.

Zo ontwikkelde WVI het energieactieplan voor de groep gemeenten ‘Van Zee tot IJzer’ in het kader van het Burgemeestersconvenant 2020. Via een publiek-private samenwerking (PPS) realiseren we samen met de stad Veurne en projectontwikkelaar ION de herontwikkeling van de Suikersite tot een nieuw duurzaam stadsdeel en ondersteunen we de vervoerregio Westhoek. WVI stelt ook personeel ter beschikking van onze gemeenten zoals een intergemeentelijk milieuambtenaar, stedenbouwkundig ambtenaar en/of een informatieveiligheidsconsulent/dpo.

WVI vormt het aanspreekpunt voor samenwerking over de grenzen heen. Zo zijn we partner in het mobiliteitsproject Transmobil (Programma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen) en het SLIC-project rond slimme verlichting op de Suikersite (Programma 2 Zeeën). Samen met het Westhoekoverleg vertegenwoordigen we de Westhoekgemeenten in de EGTS West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale.

WVI geeft mee vorm aan het platform WinVorm dat jaarlijks een 6-tal lezingen en een plaatsbezoek organiseert rond vernieuwende thema’s in ruimtelijke kwaliteit. Aansluitend begeleidt WVI haar gemeenten bij het opmaken en indienen van een dossier bij de Oproep/ Selectie WinVorm. Bovendien ondersteunen we het Westhoekoverleg door het inzetten van een coördinator en participeren we in de DVV Westhoek.

Alle Westhoekgemeenten zijn aandeelhouder van WVI.

www.wvi.be

Woonprojecten

Veurne

Woonproject Suikerpark - https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/projecten/suikerpark

Ieper

Woonproject De Vloei - https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/projecten/de-vloei

Houthulst

Woonproject Sint-Laurentiusstraat - https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/projecten/sint-laurentiusstraat

Poperinge

Woonproject Gebroeders Faesstraat (Watou) - https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/projecten/gebroeders-faesstraat

Woonproject Burgemeester Mahieuplein - https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/projecten/burgemeester-mahieuplein

Zonnebeke

Woonproject Walleghemsgoed - https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/projecten/walleghemsgoed

Deel deze pagina