Ondernemen in de Westhoek | Nieuw KMO-park voor Houthulst

Ondernemen in de Westhoek | Nieuw KMO-park voor Houthulst
Gepubliceerd op 26-11-2021
“Dit project biedt een oplossing voor het plaatstekort in de regio en geeft lokale ondernemers de kans om zich hier in Houthulst verder te ontplooien. Het bedrijventerrein, nu in totaal 6.5 ha groot, zal ongetwijfeld een boost geven aan de economie in onze gemeente” - Joris Hindryckx, burgemeester van Houthulst

In de Westhoek gemeente Houthulst is Global Estate Group zopas begonnen met de ontwikkeling van een kmo-park bestaande uit 18 units. Het project - De Melane genoemd - vormt de tweede fase in de realisatie van een bedrijventerrein, nadat de projectontwikkelaar uit Oostkamp vorig jaar al een tiental percelen industriegrond had ontwikkeld. In de zomer van 2022 moet het nieuwe kmo-park al in gebruik kunnen worden genomen. De 2,8 ha beschikbare industriegrond was in een sneltempo volledig uitverkocht. Ook voor KMO-units in de Westhoek is de vraag groter dan het aanbod (lees ook: bedrijventerrein Alveringem binnen de 7 maanden uitverkocht). Wie interesse heeft wacht dus best niet te lang! 

De Melane vormt het sluitstuk van een volledig nieuw bedrijventerrein, nadat Global Estate Group vorig jaar op dezelfde site van zo’n 6,5 ha in een eerste fase ook al een deelproject ontwikkelde, bestaande uit een tiental industriegronden. Het liet toen ook een weg aanleggen om de industriezone met het achterliggende recyclagepark te verbinden en legde een ruime groenzone en bufferbekkens aan.

7.200 m²

De industriegronden in Melanedreef waren destijds bijzonder snel uitverkocht. Intussen is ook de eerste bedrijvigheid al zichtbaar: twee ondernemers zijn al gestart met bouwen en een derde perceel werd in gebruik genomen als stapelterrein voor machines en bouwmaterialen. Het nieuwe kmo-park De Melane - in totaal zo’n 7.200 vierkante meter groot - komt op het westelijke deel van de site te liggen. De 18 units die er komen, zijn verdeeld over twee gebouwen. Met oppervlaktes tussen 175 en 400 m² zijn de loodsen uitermate geschikt voor kleine, lokale ondernemers.

“Elke unit is voorzien van een deur, poort en lichtstraat en wordt casco opgeleverd zodat de koper ze naar eigen wens kan inrichten. Ook twee units samenvoegen tot één ruimte, behoort tot de mogelijkheden” - Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group

Na de infrastructuurwerken die net werden opgestart, volgt de aanleg van de funderingen en vervolgens de montage van de units. Om het geheel visueel aantrekkelijk te maken, werd voor de afwerking gekozen voor twee verschillende grijstinten. Die doen de gebouwen bovendien mooi opgaan in de omgeving.

Extra ruimte nodig voor lokale ondernemers

De Melane is al het derde kmo-park dat Global Estate Group dit jaar realiseert in West-Vlaanderen. De nood aan kwalitatieve ruimte voor kleine ondernemers is er volgens de ontwikkelaar dan ook bijzonder hoog. Niet alleen de plaatselijke kmo-wereld, maar ook de gemeente Houthulst weet die missie van de projectontwikkelaar naar waarde te schatten.

Nog op zoek naar een unit in de buurt?
Laat deze kans dan niet door je vingers glippen!

De verkoop van de units is intussen reeds gestart.
Bij interesse kan u contact op nemen met
Global Estate Group

info@globalestategroup.eu | 050 46 10 10

Bron: tekst & foto's

 

 

Deel deze pagina