Project in de kijker | UITVERKOCHT - Nieuw bedrijventerrein in Alveringem

Project in de kijker | UITVERKOCHT - Nieuw bedrijventerrein in Alveringem
Gepubliceerd op 21-01-2021
“De behoefte aan bedrijfsgronden in de Westhoek is groot! Dat bewijst het feit dat er in een mum van tijd 15 units verkocht werden” - Regis Hancke | bouwbedrijf Ferhan

Op de plaats waar eerder Extremis en V-Cons gevestigd waren – een terrein van 8.800 vierkante meter – is de bouw van de nieuwe KMO-zone Weegschede in Gijverinkhove (Alveringem) gestart. Regis en Kristien Hancke-Feryn uit Lo, zaakvoerders van de firma’s Hancke en Ferhan, bouwen 20 bedrijfsunits die elk tussen de 150 en 250 vierkante meter groot zijn. Nog voor de eerste steen er lag waren al driekwart van de units verkocht. De rest van de units werden binnen de 7 maanden verkocht.

Betaalbaar door optimaal ruimtegebruik

“In principe zijn behalve zware industrie, alle activiteiten toegestaan”, vertelt Regis Hancke. “Momenteel zitten er onder meer een schrijnwerker, garagist, installateur van zonnepanelen, chauffagist, een metaalverwerkend bedrijf en iemand uit de voedingssector tussen. Ik schat dat 75 procent van de huidige kopers uit de regio komt: Lo-Reninge, groot-Alveringem, Koksijde en De Panne. Feit is dat er op deze streek nog maar heel weinig aanbod is voor bedrijven met plaatsgebrek. De bedrijventerreinen van Hoogstade en Vleteren zijn ook al vol en het duurt nog een hele periode eer de site van de voormalige Veurnse Suikerfabriek gebruiksklaar is. Het voordeel van bedrijven te clusteren, is dat het door optimaal ruimtegebruik betaalbaar blijft voor de koper. Nutsvoorzieningen komen centraal binnen en worden verdeeld onder de units”, klinkt het veelbelovend.

Reconversie bestaande bedrijven

De Alveringemse burgemeester Gerard Liefooghe toont zich tevreden met de plannen van de firma Hancke. “De gemeente Alveringem heeft geen grond meer ter beschikking voor bedrijven met plaatsgebrek en we zullen er ook in de toekomst geen meer kunnen aanbieden”, vertelt de burgemeester. “We moeten het dus puur hebben van reconversie of het omvormen van bestaande bedrijven. Dit project is daar een mooi voorbeeld van. Het gemeentebestuur van Alveringem heeft er trouwens bewust voor gekozen om geen bedrijfsbelasting te heffen. Onrechtstreeks geniet Alveringem mee van omzetstijgingen en extra tewerkstelling in eigen streek. En dat zijn ook mooie neveneffecten.”

Eindeloos veel mogelijkheden

De conceptbeelden die reeds werden gemaakt ogen zeer indrukwekkend. Het bedrijvenpark bevat 20 units die kunnen worden benut voor opslag, hobby of KMO bedrijvigheid. De afmetingen van de units variëren van 145 vierkante meter tot 285 vierkante meter, maar kunnen dankzij de flexibele tussenwanden ook gecombineerd worden tot grotere units. Bovendien is de ligging van de KMO-zone ideaal. Gijverinkhove ligt centraal tussen enkele centrumsteden in de Westhoek (Veurne, Ieper & Diksmuide) en ook de kustregio is makkelijk bereikbaar. Dit maakt van project Weegschede de perfecte uitvalsbasis voor mensen die regionaal werken of die contacten hebben verderop.

Nog op zoek naar een betaalbare nieuwe locatie voor uw bedrijf ?

Bekijk dan misschien eens het nieuwe KMO-park De Melane in Houthulst!

Bron: Diksimmo

Deel deze pagina