Kurt Masschelein

Kurt Masschelein
Gepubliceerd op 23-01-2017
Als hoogopgeleide aan werk geraken in de Westhoek?  Geen probleem! Binnen de kortste keren had ik een contract! - Kurt Masschelein

 

Kurt Masschelein (34) woont samen met zijn vriendin in Pollinkhove. Hij studeerde af als bio-ingenieur aan de universiteit van Gent en behaalde er eveneens een doctoraat. Momenteel werkt hij als R&D ingenieur bij Picanol in Ieper.

Westhoek, daar kies ik voor

Kurt groeide op in Pollinkhove, een deelgemeente van Lo-Reninge, maar verliet zijn gemeente op 18-jarige leeftijd om, zoals velen, verder te studeren in één van de grote studentensteden. Na het behalen van zijn doctoraat aan de universiteit van Gent, besloot hij naar Leuven te verhuizen om daar werk te zoeken en in de buurt van enkele van zijn beste vrienden te gaan wonen. Al snel besliste hij echter om terug te keren naar het dorpje waarvan hij enkele jaren voorheen afscheid had genomen. Ondertussen woont hij er al enkele jaren en nam ook zijn vriendin de stap om na het behalen van haar doctoraat aan de KULeuven van het verre Limburg naar het mooie dorpje tussen de groene velden te verhuizen.

R&D ingenieur bij Picanol

Werk zoeken in de Westhoek met een doctoraat op zak leek Kurt geen evidentie. “Soms hoor je dat mensen geweigerd worden omdat ze te hoog geschoold zijn.” Tegen zijn eigen verwachtingen in had Kurt echter binnen de kortste keren een contract te pakken bij niemand minder dan Picanol in Ieper, op nog geen 20 km van zijn huis. In een bedrijf dat weefmachines ontwikkelt, voelde Kurt zich als bio-ingenieur aanvankelijk de vreemde eend in de bijt maar de vele uitdagingen en de typische West-Vlaamse no-nonsense mentaliteit drukten dat gevoel al snel de kop in. 

Als R&D ingenieur houdt Kurt zich op dit moment vooral bezig met CFD (Computationele Fluïdum Dynamica) en de ontwikkeling van visiesystemen. Ook alle projecten die te maken hebben met duurzaamheid spreken hem erg aan omdat het in de lijn ligt van zijn studies en interesses. 

Rust, kalmte en thuis komen.

De terugkeer naar de Westhoek was voor Kurt letterlijk en figuurlijk thuiskomen. Na de drukte van de grootsteden ondervond hij geen enkel probleem om de rust van de streek weer in de armen te sluiten. Dankzij de fileloze wegen lijken familie, vrienden en werk er dichterbij dan ooit en voor familie en vrienden uit het Vlaamse binnenland is een bezoekje aan het polderdorpje als vakantie. Kurt durft trouwens ook al eens snel de fiets te nemen om naar het werk te gaan: een moment genieten van de rust voordat een drukke werkdag aanbreekt!

 

Deel deze pagina