Verpleegkunde studeren? Dat kan in de Westhoek!

Verpleegkunde studeren? Dat kan in de Westhoek!
Gepubliceerd op 01-03-2021

Ben je zesdejaars, studeer je binnenkort af en zie je je toekomst in de zorgsector? Bekijk dan zeker de opleidingen CAELO in Bulskamp of ZoWe in AZ West!

CAELO in wzc Sint-Anna Bulskamp

HBO Verpleegkunde Ic Dien organiseert een driejarige opleiding verpleegkunde in de Westhoek. Inschrijven kan al onmiddellijk na het zesde jaar secundair onderwijs. Je start met de opleiding verpleegkunde met een getuigschrift van het tweede jaar van de derde graad of met een diploma secundair onderwijs. Heb je dat niet en ben je 18 jaar? Dan stap je in als je slaagt voor een toelatingsproef. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om als werkende of werkzoekende de opleiding te volgen.

HBO5 Verpleegkunde is een door de VDAB erkende opleiding. Tijdens je studies behoud je je uitkering, wordt je lesmateriaal en inschrijvingsgeld terugbetaald en geniet je mogelijk van nog meer financiële voordelen. Je staat onmiddellijk met je voeten in de praktijk, want je volgt de lessen in een klas in het woonzorgcentrum Sint-Anna in Bulskamp. Het is een praktijkgerichte opleiding met een degelijke theoretische basis. De opleiding bestaat uit vijf modules, gespreid over drie jaar. Je past de theorie onmiddellijk toe in de praktijk tijdens de vele stages. Op het einde heb je de keuze uit vier verschillende afstudeerrichtingen: thuiszorg, ziekenhuisverpleegkunde, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. In CAELO doe je dit dicht bij huis en ook de stages doe je meestal in de Westhoek. Je studeert af als gegradueerde verpleegkundige. Je vindt gegarandeerd snel werk. Je diploma is nationaal en internationaal erkend en je kan zowat overal zowel in dienstverband werken of meteen als zelfstandige thuisverpleegkundige aan de slag. Of misschien wil je liever verder studeren? Dan zet je na deze opleiding makkelijk de stap naar bachelor verpleegkunde.

Meer informatie over CAELO? Dat vind je via www.icdien.be/inschrijven, info@icdien.be of 051 20 73 54.

ZoWe in AZ West

Voor het derde jaar op rij organiseert ZoWe-verpleegkunde de Taliz-opleiding aan de Westkust. Taliz staat voor Traject Anders Leren In de Zorg. Het is een opleidingstraject tot graduaat verpleegkunde waarbij de nadruk ligt op ervaringsleren. Je krijgt les in AZ West en in het KEI in Oostduinkerke, waar je ook stage loopt, net als in andere voorzieningen in de regio. Zo krijg je een goed idee van het zorgnetwerk van je streek. In Taliz volg je afwisselend één week les en één week stage. De afwisseling van stage en les zorgt voor een vlotte integratie van praktijk en theorie. De opleiding duurt drie jaar.

Taliz West is een samenwerking tussen AZ West, het revalidatieziekenhuis KEI (Oostduinkerke), WZC Dunecluze (Koksijde), WZC Sint-Bernardus (De Panne), WZC Ten Anker (Nieuwpoort), VDAB en de school ZoWe-verpleegkunde.

Meer  informatie over de Taliz-opleiding of ZoWe via www.zowe.be, info@zowe.be of 050 97 75 55.

 

Deel deze pagina