Werken in de Westhoek | DD Engineering - A Great Place to Work

Gepubliceerd op 09-11-2021

Westhoek | IEPER – We ervaren met zijn allen dat het leuk werken is in de Westhoek. Maar bij DD Engineering kunnen ze dit nu ook officieel uitdragen! Uitgerekend bij hun 30-jarige bestaan ontvangt DD Engineering het certificaat ‘Great Place to Work’, een erkenning voor het werkklimaat binnen organisaties.

DD Engineering ontvangt certificaat a Great Place to Work

Wat is DD Engineering?

DD Engineering is een full-service engineeringsbedrijf die zich twee jaar geleden succesvol specialiseerde op vier pijlers: Plant Engineering, Safety Engineering, Logistieke Engineering en Digitale Engineering. Met hun opgebouwde expertise op deze specialisaties kan je hen beschouwen als dé architect van productielijnen en logistiek en helpen hun klanten om hun strategische uitbreidingen tot een goed einde te brengen. Momenteel heeft DD Engineering een 50-tal ingenieurs in dienst, verspreid over zijn vestigingen in Ieper, Gent en Grobbendonk.

Niels Colson - managing director - DD Engineering

Managing Director Niels Colson: “De fabrieken van morgen engineer je natuurlijk niet zomaar! Daar komen innovatie, automatisatie en digitalisatie, veiligheid en duurzaamheid bij kijken. En dan spreken we al gauw over verschillende engineering specialisaties die met mekaar moeten samenwerken. Bij DD Engineering hebben we voor alle specialisaties experts in huis. Het is door de kruisbestuiving van deze verschillende specialisaties dat wij het verschil kunnen maken en zo de fabrieken van morgen mee helpen bouwen en ontwerpen. Dat we dat kunnen, daar zijn we best trots op!”

Wat maakt werken bij DD Engineering net zo leuk en uitdagend?

Niels Colson: “Deze kruisbestuiving is niet alleen belangrijk voor de fabrieken van morgen, we merken dat onze ingenieurs ook veel genot vinden in het ‘pingpongen’ met collega’s van andere disciplines. De positieve sfeer die bij ons hangt vinden we erg belangrijk. Samenwerking is essentieel, collegialiteit en genieten op de werkvloer evenzeer. We plaatsen eigenlijk al jaren onze mensen centraal. We zijn graag samen en vieren successen samen. Van teammeetings, avondjes op café, teambuilding tot barbecues, ja, de sfeer zit hier zeker goed! Dat het leuk werken is bij DDE, dat weten wij daarom intern al lang! Maar we zijn uiterst tevreden om dit eens bevestigd te zien door een externe organisatie. En dit meteen al bij onze eerste deelname aan Great Place To Work!. Die certificering betekent toch dat onze ingenieurs graag en met goesting komen werken.”

Hoogopgeleide ingenieurs

DD Engineering wil zijn dienstverlening verder versterken als go-to partner voor engineering projecten en dit ook in de Westhoek! “Daarom zijn we ook in corona-tijden blijven investeren”, aldus Colson. “Niet alleen in onze kantoren, maar ook in onze interne werking, onze communicatie en zeker in onze mensen. De mooie groei van de afgelopen jaren willen we verderzetten en op die manier onze medewerkers, allemaal hoogopgeleide ingenieurs, voldoende nieuwe perspectieven bieden zodat zij gepassioneerd mee kunnen bouwen aan onze toekomst én aan die van onze klanten.”

Aviko

Éen van hun recente projecten waar DD Engineering aan meewerkt is de nieuwe megafabriek van Aviko. Aviko is wereldwijd marktleider in gekoelde frieten en een van de vier grootste aardappelverwerkende bedrijven ter wereld. In de video bespreken Niels Colson en Cor Koole (Senior project manager Aviko) hoe de ingenieurs van DD Engineering voor een 5-tal projecten samen met specialisten van Aviko één team vormen bij de constructie van de aardappelverwerkende fabriek van Aviko.

DD Engineering werkt samen met het team van Aviko

 

Ben jij een ingenieur die zin heeft in een afwisselende job?

Bekijk dan snel de openstaande vacatures bij DD Engineering:

Ben je een ingenieur op zoek naar een gevarieerde job?

Deel deze pagina