Christof Verhaeghe

Christof Verhaeghe
Gepubliceerd op 18-10-2016
Het is heel aangenaam om zo dicht te wonen bij mijn job: in amper 10 minuten ben ik er. In de zomer is het des te leuker, want dan kan ik met mijn fiets naar het werk. - Christof Verhaeghe

Christof Verhaeghe en Veerle Houthoofd zijn allebei afkomstig uit Moorslede en namen het besluit om in Houthulst te gaan wonen. Ze hebben samen 2 kinderen, een zoontje (Iben) en een dochtertje (Axelle).

Wonen in Houthulst: betaalbaar, ruimte en dichtbij

Christof en Veerle wilden sowieso op de buiten gaan wonen en het moest betaalbaar zijn. Ze bezitten nu een aardig stukje grond – iets wat ze in een wijk of stad niet konden vinden. Toch is alles dichtbij want ze wonen op 2 km van het centrum. Ideaal dus om met de fiets boodschappen te doen. Christof heeft ook veel vrienden in de streek omdat hij vroeger gewerkt heeft in Staden, dus was Houthulst voor hen de perfecte plaats om zich te vestigen. Daardoor zit hij ook in de Landelijke Gilde van Staden. Veerle zit natuurlijk ook niet stil en is lid van Markant in Houthulst.

Leuke en open mentaliteit

De rust is voor hen een belangrijke troef. Houthulst is gemakkelijk te bereiken en het is er over het algemeen rustig qua verkeer. Wat ervoor zorgt dat ze op hun gemak buiten kunnen zitten in het zonnetje zonder enige overlast. Hun huis heeft grote ramen die uitkijken op natuurgebied. Het geeft een gevoel van vrijheid en rust. Het dorp heeft ook een leuke en open mentaliteit, waardoor ze er zeer graag wonen en beetje bij beetje de mensen daar leren kennen.

Dichtbij de job, de natuur en de kust

Christof werkt in Woumen in aan- en verkoop in de metaalverwerkende industrie. Hij vindt het heel aangenaam om zo dicht te wonen bij zijn job, want in amper 10 minuten is hij er. Dat maakt het in de zomer nog leuker, want dan kan hij met zijn fiets gaan werken.

De laatste jaren hebben ze ook zoveel mogelijk zelf hun huis gerenoveerd, maar nu gaat hun vrije tijd vooral uit naar hun kinderen, Iben en Axelle. Wat ook mooi meegenomen is om te wonen in de Westhoek is dat de kust gemakkelijk bereikbaar is. Je kan gewoon de fiets pakken en gebruik maken van de brede fietspaden die gelegen zijn tussen de velden en de natuur.

Deel deze pagina