De 100 km run voor Kom op tegen Kanker in 2021 met start in de Westhoek: Koksijde is gastgemeente

De 100 km run voor Kom op tegen Kanker in 2021 met start in de Westhoek: Koksijde is gastgemeente
Gepubliceerd op 18-12-2020
"Dit uniek loopevenement wordt georganiseerd ten voordele van het goede doel. Als burgemeester van Koksijde ben ik dan ook trots dat wij dankzij deze organisatie het kankeronderzoek en Kom op tegen Kanker kunnen steunen." - Burgemeester Marc vanden Bussche

Op 5 september 2021 zal de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaatsvinden in de gemeente Koksijde. De gemeente biedt ruimte om de 100km-run coronaproof te organiseren en de teams in bubbels te ontvangen

Aanvankelijk stond de run op 21 maart op de planning, maar omwille van corona werd dit uitgesteld.

Burgemeester Marc vanden Bussche: “Dit uniek loopevenement wordt georganiseerd ten voordele van het goede doel. Als burgemeester ben ik dan ook trots dat wij dankzij deze organisatie het kankeronderzoek en Kom op tegen Kanker kunnen steunen.”

Schepen van Sport Dirk Dawyndt: “100 kilometer is niet niets, maar dat onderstreept meteen ook de zware strijd waarvoor mensen met kanker staan. De wedstrijd verloopt in teamverband. Dankzij die gebundelde krachten dragen we allemaal ons steentje bij.”

Hoe gaat het in zijn werk?

Per team komen er vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker.

40 + 30 + 20 + 10 = 100, dat is het principe dat we volgen. Per team zijn er vier lopers. Eén loper start als eerste en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af.

De registraties voor deze 3de editie zijn intussen afgesloten, maar liefst 700 teams zijn ingeschreven. Het parcours wordt momenteel volop uitgestippeld en tot in de details in kaart gebracht. Je verneemt er meer over in aanloop naar 5 september.

Meter en peters

Een meter en peter, die mogen ook tijdens de derde editie van de 100km-run niet ontbreken. In 2021 staan er zelfs een meter en twee peters aan de startstreep: Jeroom Snelders, Elodie Ouedraogo en Dieter Coppens.

 

Meer info

Surf naar de website van Kom op tegen Kanker

 

Kom jij op 5 september 2021 de lopers aanmoedigen? (Als de omstandigheden dit tenminste al zullen toelaten...)

Deel deze pagina