Een waardevol Diksmuids doosje vol ademruimte

Een waardevol Diksmuids doosje vol ademruimte
Gepubliceerd op 18-05-2021

WEEKENDTIP - Te land en te water, Stad Diksmuide bundelt zijn recreatieve routes in een handige box

Twaalf wandelroutes, vier fietstrajecten en een folder met water- en kinderactiviteiten; dat vind je terug in de verzamelbox die voor 15 euro verkrijgbaar is bij de dienst Toerisme in Diksmuide.

Door corona hebben de inwoners de schoonheid van hun eigen stad opnieuw ontdekt. Daarop speelt Diksmuide in met een doosje vol ademruimte. De routes zijn allemaal geactualiseerd en bevatten een QR-code met extra informatie. De wandelroutes zijn 7 tot 17 kilometer lang maar er zitten ook kleinere ommetjes in van een paar kilometer. Fietsen kan in het spoor van de wederopbouw maar ook in het wiel van Michel Pollentier of langs boerderijen.

Fenikstentoonstelling

Tot slot stopt Toerisme Diksmuide er een folder in boordevol familieactiviteiten en geeft het een overzicht van de wandel- en fietsroutes van Westtoer. De box is vanaf dit weekend verkrijgbaar bij de toeristische dienst voor 15 euro. Even nood aan een adempauze na het wandelen en fietsen? Ontdek de Fenikstentoonstelling in de kelder van het stadhuis. Die herneemt Diksmuide nadat ze door corona op slot moest. Gewoon even aanmelden aan de toeristische dienst en je kan gratis een duik nemen naar 1920 toen Diksmuide uit zijn as herrees.

Meer info: 

Dienst Toerisme Diksmuide

De Westhoek: daar is altijd wel iets te doen!

 

Bron: Het Laatste Nieuws (26/02/2021)

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

 

Deel deze pagina