Heidi Deboosere

Heidi Deboosere
Gepubliceerd op 16-11-2016
De rust en de natuur: daarvoor wonen wij hier. Hier kan je nog echt ‘geworteld’ leven, niet vervreemd van de natuur. - Heidi Deboosere

Heidi Deboosere is getrouwd met haar lieve man Tim Leyssens. Samen wonen zij in Mesen met hun 4 kinderen, Tristan, Floor, Martijn en Thomas. Heidi is afkomstig van Marke bij Kortrijk.

Wonen in de Westhoek

Heidi is heel blij dat het gezin verhuisd is naar Mesen, want de rust en de natuur van de Westhoek bekoren haar mateloos. Ze willen leven in een omgeving zonder grote industrie en waar ze niet overdonderd zijn door het verkeer. In Mesen kunnen ze nog geworteld leven, niet vervreemd van de natuur. Waar ze ook van houdt is dat het er nog echt donker kan zijn ’s nachts, zonder overbelichting zoals je die vindt in grote steden.

Werken in de Westhoek… en daarbuiten

Heidi werkt hier als opvoedingscoach aan huis voor gezinnen die problemen ervaren met hun kinderen. Maar haar werkveld gaat verder dan de eigen regio: met haar praktijk bestrijkt zij heel West-Vlaanderen.

Heidi is begin 2010 zelfstandig gestart als psycho-pedagogisch begeleidster, een moeilijk woord voor opvoedingscoach. Je kan haar job vergelijken met die van de supernanny. Ze heeft gekozen om aan huis te gaan omdat ze zo de kinderen ziet in hun thuiscontext en ze de kinderen beter en op maat kan begeleiden. Heidi is één van de eerste personen die dit beroep zelfstandig uitoefent in Vlaanderen.

Van Mesen naar Mesen én Zillebeke

Aangezien haar praktijk zo goed draait en mensen van heinde en ver naar de streek komen om haar hulp in te roepen, heeft Heidi haar praktijk in 2018 uitgebreid. Zij heeft de vakantiewoning 'Het Speelbos' geopend in Zillebeke, in het provincie domein de Palingbeek. Gezinnen met kinderen die problemen ervaren met de opvoeding kunnen er op vakantie gaan in combinatie met haar begeleiding. De rustige omgeving van de Palingbeek past perfect in het concept.

Deel deze pagina