Inwoners uit Koekelare zijn het fierst op hun gemeente

Inwoners uit Koekelare zijn het fierst op hun gemeente
Gepubliceerd op 29-06-2021
“In Koekelare hangt een vrolijke vibe in de lucht” - ‘Fitmom’ en auteur Delphine Steelandt - foto: Heikki Verdurme

Drie op de vier inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad, zo blijkt uit de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur. De meest fiere burgers wonen in Brugge, Zutendaal, Knokke-Heist en... Koekelare, in onze Westhoek! Maar wat maakt het leven dan net zo fijn in de gemeente Koekelare? Waarom wonen mensen er zo graag? Wij vroegen het aan de bekende lokale inwoonster: ‘Fitmom’ en auteur Delphine Steelandt.

 “Koekelare ligt dichtbij alles. Je kan met de fiets naar het bos of naar de zee”, vertelt Delphine Steelandt. Ze woont haar hele leven al in haar ouderlijk huis. “Onze gemeente is tegelijk afgelegen, waardoor je hier nog echt de rust kunt vinden. De groene omgeving met bijhorend prachtig bos is geweldig om rond te wonen. Iedereen hangt hier ook aan elkaar als één grote familie en loopt precies continu vrolijk rond. Er wordt nog echt samengeleefd. Het is niet iedereen op zichzelf, zoals je vaak elders ziet. Bij de bakker of winkel spreken ze je aan met je voornaam. Je komt buiten en iedereen die je tegenkomt zegt goeiedag, maar heeft ook iets te vertellen. Er hangt hier eigenlijk een ontzettend positieve en lieve vibe in de lucht en die krijg je niet snel kapot, zelfs corona niet.” De 'fitmom’ is bovendien trots op de properheid van de gemeente. “De straten zijn superproper. Je ziet amper vuilnis of het wordt onmiddellijk opgeruimd door diensten of bewuste inwoners.” Delphine is duidelijk fan van de Koekelare, maar wat zijn haar favoriete plekjes in deze gemeente waar ze met het gezin regelmatig naar toe gaat? 

De favoriete plekjes in Koekelare van Delphine Steelandt

1. De Lange Max

Het is ongeveer in onze achtertuin... Daar vind je de restanten van de geschutbedding van het voormalig Duitse kanon 'Lange Max'. De naam van deze plek is Batterie Pommern. Een groot grasveld vlakbij het Lange Maxmuseum. Ik vind het een zalige plek om te picknicken! Dekentje in het gras, picknickmandje klaarzetten en lekker genieten van een hapje en een drankje met je gezin, vrienden of familie. Samen komen in een open veld waar je de geschiedenis kan opsnuiven. Ik vind het echt gek dat als wij met onze zoon naar het open veld trekken, om te spelen of te genieten van het zonnetje, we hier altijd alleen zijn. Dit plekje is een uniek pareltje van onze gemeente. Laat het zeker weten als je langskomt, dan komen we wel eens zwaaien!

 

2. Arboretum Koekelare 

Deze plek is ideaal voor familiedagjes! Een wandelingetje door het Arboretum is ongeveer 4 km. Wandelen doen we graag met ons gezin, het is gezond en we blijven zo met z’n allen fit! Wandelen door het Arboretum is voor de kids écht heel leuk. Het is eerder een speelbos, want er is een tof budopad. Een parcours met boomstammen waar de kids op kunnen lopen, klimmen en klauteren. Supertof dus!

 

3. Koekelarebos

Aan de overkant van de het Arboretum vind je het Koekelarebos. Blijkbaar is de Koekelare den een gigantisch populaire boom in het bos! Hij zou 130 jaar zijn ongeveer. Veel ken ik niet van bomen, daarvoor moet je bij de echte gidsen zijn, maar ik geniet wel enorm van gigantische bomen. De natuur en de rust in het bos geeft je onmiddellijk instant energie. Heerlijk! 

  

 

Uiteraard heeft Koekelare nog veel meer te bieden!

Bezoek snel de site van Toerisme Koekelare:

Website Toerisme Koekelare

 

Over Delphine Steelandt

Delphine is sportinstructrice en voedingsdeskundige. Ze ontwikkelde samen met haar man Bert Van Guyze het programma 100 Days Of Dedication: de ultieme balans vinden in gezonde voeding, veilig en uitdagend sporten, bewegen en het creëren van de juiste mindset. Auteur van bestseller boeken die dit programma ook als leidraad nemen: #Fitbody, #Fitmom, #FitPlus, #FitFood, #FitFamily, #HighFive en #100DOD .

Delphine is ook medezaakvoerster én het gezicht van VIP-FIT: een trendy en familiale sportclub waar een vlekkeloze service en persoonlijke begeleiding hun speerpunten zijn.

 100 Days Of Dedication #FitFamily Delphine Steelandt   sportclub VIP-FIT

Delphine geeft regelmatig tips over voeding en beweging op haar sociale mediakanalen:

 

Deel deze pagina