Katrien Sorgeloos (40) baat vakantiewoning Amatus in Oostvleteren uit

Katrien Sorgeloos (40) baat vakantiewoning Amatus in Oostvleteren uit
Gepubliceerd op 11-03-2019
Toen we het huis pas gekocht hadden, leek het wel alsof een warm deken over ons werd gelegd. Dankzij de typische gastvrijheid van de Westhoek raakten we snel geïntegreerd in Vleteren.

Het voelt aan als thuiskomen

“Luister eens?”, vraagt Katrien Sorgeloos. We bevinden ons in de keuken van de pas vorig jaar geopende vakantiewoning Amatus op de markt van Oostvleteren. “Je hoort niets. Heerlijk toch!”, zegt de Jabbeekse. “We werden hier door de buurt met open armen ontvangen. Alsof er een warm dekentje over ons werd gelegd.” De prachtig ingerichte woning met ruime binnentuin kreeg vijf sterren van Toerisme Vlaanderen. “Voor minder gaan we niet”, klinkt het kordaat.

Je woont samen met je man Tom en dochter Jozefien in Jabbeke. Wat deed jullie besluiten in Oostvleteren een vakantiewoning in te richten?

In maart 2017 waren we op weekend in de Westhoek. Eén van onze uitstapjes bracht ons naar de Struise Brouwers. We parkeerden hier op de markt en zagen meteen het bordje ‘Te Koop’ op dit charmante pand, een voormalig restaurant met woonst. We waren toen al een tijdje op zoek om mijn Oost-Vlaamse ouders wat dichters bij ons te laten wonen. Toevallig was het net openhuizenweekend, dus namen we een kijkje. We waren al snel verkocht. De indeling van het pand liet perfect toe dat mijn ouders in het ene deel kunnen komen wonen. Het andere deel bouwden we om tot een vakantiewoning.

In het dagelijks leven werk je als zelfstandig consultant voor bedrijven en ook je man is zelfstandig. Het lijkt me niet evident dit er nog bij te nemen?

De verbouwingen duurden van oktober 2017 tot februari 2018. Dat was even een stresserende periode. Eenmaal dat achter de rug en dankzij enkele gouden tips van een goede vriend uit de toeristische sector, vonden we onze draai al snel.

Sinds we de woning verhuren verloopt alles meer relaxter. Het is vooral een kwestie van goed organiseren.

Jullie hebben de lat wel hoog gelegd. Mikte je bewust op vijf sterren?

We waren erg blij toen we het maximum van vijf sterren door Toerisme Vlaanderen toegekend kregen. Het is ook wel de aard van het beestje om het goed te willen doen (lacht).

Voor de inrichting zijn we uitgegaan van onze eigen voorkeuren. De gedetailleerde afwerking weerspiegelt wel onze beide karakters. We streefden in de eerste plaats naar een zeker ruimtegevoel en naar kwaliteit. Daarnaast kozen we maximaal voor Belgische materialen. De keuken is van Diapal, de sierlijke witte trap van Genico, het linnen van De Witte Lietaer, zelfs de potten, pannen en het servies zijn Belgisch. De gasten zijn heel positief over het resultaat.

Hoe verloopt het contact met de buurtbewoners?

De ‘buren van rond de kerktoren’ vormen een hechte groep. We werden anderhalf jaar geleden met open armen onthaald. De gastvrijheid van de Westhoek! Dat voelt nog steeds als een warm deken dat over ons werd en wordt gelegd. We proberen om, ook al wonen we hier niet, actief deel te nemen aan het sociale leven hier. Daarnaast ben ik ook lid van Unizo Vleteren. Ook al is het nog veraf: als we op pensioen gaan, zouden we hier heel graag komen wonen.

Heb je het gevoel dat je nu in twee werelden leeft, Jabbeke en Vleteren?

Vleteren is een typisch dorp van de Westhoek, wat zich weerspiegelt in de sociale cohesie. Onze 10-jarige dochter had hier trouwens al snel een speelkameraadje.  Telkens we in Oostvleteren komen, daalt een vorm van rust over ons…

In Jabbeke wonen en werken we, thuiskomen doen we pas echt in Oostvleteren.

Wat is volgens u de grootste troef van de woning?

We willen dat de mensen in ons huis kunnen genieten van de rust en de ruimte.

De ligging in Oostvleteren vormt de ideale uitvalsbasis om de Westhoek, maar ook de Kust ten volle te beleven.

Er is in deze streek een ruim aanbod voor alle leeftijden, zowel voor wie wil wandelen en fietsen als voor rustzoekers. Ik mag ook de bierliefhebbers niet vergeten die hier meer dan aan hun trekken komen.

In de winter merken we dat onze gasten vooral komen om te cocoonen..

Uw ouders verhuizen eind dit jaar naar hier. Spannend!

We zijn blij dat ze een plek gevonden hebben waar ze zich thuis kunnen voelen en hun oudere dag in alle rust kunnen beleven. Mijn ouders zijn allebei muzikanten. Mijn vader heeft al een orgelconcert gegeven in de Sint-Amatuskerk en dat smaakte naar meer. Nog voor ze hier komen wonen, zijn ze eigenlijk al goed ingeburgerd.

Vakantiewoning Amatus. Oostvleterendorp 2, Oostvleteren (Vleteren). Info: 0475 37 65 13 en www.amatus.be

Deel deze pagina