Magriet de draak logeert in het Yper Museum

Magriet de draak logeert in het Yper Museum
Gepubliceerd op 14-02-2021

De draak van Ieper

De hoogste bewoonster van de Stad Ieper, Margriet de draak, is na honderd jaar waken van haar toren gekomen! Het Belfort krijgt momenteel namelijk een grondige restauratiebeurt. Het Yper Museum is gastvrij en geeft haar onderdak. Ze presenteert er zich gewillig aan het publiek, die haar voor het eerst van dichtbij kan bewonderen!

Naast haar loopt de tentoonstelling ‘De draak van Ieper’, dit tot januari 2022. Scherp je drakenkennis aan dankzij de bijzondere collectie prenten, affiches, schilderijen, insignes en andere wonderlijke objecten over draken en belforten van de voorbije 700 jaar. 

Margriet the movie

Voor de jongsten onder ons kan je ook de avonturen volgen van de draak Margriet. Dr. Aek, drakoloog, en zijn assistent Stijn maken van de gelegenheid gebruik draak Magriet aan een grondige studie te onderwerpen en volgen haar op haar rondreis door Vlaanderen!

De eerste aflevering kan je alvast onderaan deze pagina bekijken.

Voor de andere afleveringen verwijzen we je graag door naar  ypermuseum.be/margriet-the-movie, naar de Facebookpagina van Ypermuseum of naar hun YouTube-kanaal.

 

het Yper Museum: een museum met een glimlach!

In het Yper Museum pik je de rode draad doorheen de geschiedenis van de Westhoek op. En dat ongetwijfeld met de glimlach! Je krijgt op een verfrissende, attractieve manier elf eeuwen Ieper gepresenteerd. Leuke animatiefilmpjes en een reuzegrote maquette katapulteren je letterlijk terug naar de rumoerige middeleeuwse grootstad die Ieper ooit was. Daarbij nemen Katelyne en haar kater Leon, de virtuele gidsen van dienst, je op sleeptouw. Ze loodsen je doorheen Ieper als lakenstad, vestingstad, bisschopsstad, militaire stad, vernietigde stad én wederopbouwstad.

www.ypermuseum.be

ook te volgen op

    

 

Bezoekje gepland? Vergeet je UiTPAS niet!

 

 

Deel deze pagina