Met het gezin op stap in Veurne, de wandelstad!

Met het gezin op stap in Veurne, de wandelstad!
Gepubliceerd op 20-11-2020

Ben je nog op zoek naar een buitenactiviteit om met je kids even de beentjes te strekken? Ontdek historisch Veurne en omstreken aan de hand van de uitgestippelde wandelroutes zoals de stadwandelroute of de ringslotwandeling. Zoek je een tocht om met de kids te doen? Probeer dan de KD-tocht 'op zoek naar de slapersbank' of zoek naar de verborgen vikingsschat met de Vikingtocht!

Veurne, de wandelstad in de Westhoek! 

Stadswandelroute

Via de stadswandelroute Veurne ontdek je één van de belangrijkste monumentensteden in de Westhoek. De route start op de Grote Markt, aan het Stad- en Landshuis. Via gezellige straten en steegjes passeer je heel wat historische gebouwen zoals de Sint-Niklaaskerk en het Belfort. Naast het erfgoed loop je ook door het Vaubanpark, het Stadspark en langs de Jachthaven van Veurne. De stadswandelroute is bewegwijzerd met iets meer dan 120 metalen klinknagels, waarop een silhouet van de Grote Markt van Veurne staat afgebeeld. De route kun je kopen bij Visit Veurne. Je betaalt hiervoor 3 euro.

 

KD-tocht op zoek naar de Slapersbank

Ga samen met Jaek en Nink op stap door Veurne. Je leert er de Veurnse Slaper kennen en je helpt hem zoeken naar zijn rustbank. Om de zoektocht tot een goed eind te brengen, moet je een paar opdrachtjes uitvoeren. Onderweg leer je heel wat over de Veurnse geschiedenis en over die vreemde Veurnse Slaper. Ga je mee op ontdekking? Een rugzakje met alle nodige attributen en informatie kan je afhalen bij Visit Veurne. Je betaalt hiervoor 5 euro. De wandeling is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

 

Vikingtocht - De strijd om de schat!

Oh nee! Deze ochtend heel vroeg is er een groot schip aangemeerd in Veurne. Het is het schip van Viking Harold en zijn vrienden. Ze hadden vernomen dat hier in Veurne een schat is verstopt. Zorg dat jij de schat als eerste vindt! Ben jij de Vikingen te slim af? Ga dan mee op stap met Jaek en Nink en ontdek waar de schat zich bevindt. Je kan de wandeling bij Visit Veurne kopen en betaalt hiervoor 5 euro. De Vikingtocht is geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

 

Ringslotwandeling

Ontdek via deze route het grensgebied tussen Polder en Houtland. Vanuit de Veurnse deelgemeente Houtem wandel je naar De Moeren. Het landschap wordt gekenmerkt door de eeuwenoude rechthoekige kavelstructuur en het rechtlijnig grachten- en wegenpatroon. De terugweg leidt via de Buitenmoeren en de Bergenvaart. Leuk weetje: Dit 3.000 ha groot landbouwgebied was vroeger een uitgestrekt moeras. In de zeventiende eeuw werd het drooggelegd door middel van windmolens die het water opvijzelden en in het omgevende Ringslot loosden. De route is te koop bij Visit Veurne en je betaalt hiervoor 3 euro.

 

Voor info en reserveringen: www.visit-veurne.be, infotoerisme@veurne.be of 058 33 55 31.

beelden: ©Westtoer en ©StadVeurne

 

Bereikbaarheid

Veurne is gemakkelijk te bereiken met de trein. Wie met de auto komt en lang wenst te parkeren, wordt naar de rand van de stad geleid.

 

Meer wandelingen voor het hele gezin vind je op:

 

Benieuwd wat er verder nog te beleven valt in Veurne?

Een overzicht van handige links:

Onze vlogfilm Veurne - Alveringem

Uit in Veurne

Bezoek Veurne

Deel deze pagina