Met het gezin op stap in Zonnebeke

Met het gezin op stap in Zonnebeke
Gepubliceerd op 30-11-2020

In deze tijden worden er weinig evenementen georganiseerd en hebben we weining redenen om uit ons 'kot' te komen. Desondanks blijft het belangrijk om voldoende te bewegen en trekken we best regelmatig eens onze wandelschoenen aan. Na ons vorig artikel 'Met het gezin op stap in Veurne, de wandelstad!' , geven we graag extra aandacht aan een andere gemeente in de Westhoek: Zonnebeke.

Over Zonnebeke

Zonnebeke is een plattelandsgemeente tussen Ieper, Roeselare en Kortrijk. Wanneer je de inwoners spreekt, zijn ze vooral trots op hun omgeving. De bossen, parken, landelijke wegen en het historisch getekend landschap kenmerken de gemeente. Zonnebeke is dan ook erg geliefd bij wandelaars, fietsers en toeristen die een kleine daguitstap plannen. Door de ligging aan de autostrade ben je er snel en er is veel variatie. Bovendien heeft Zonnebeke een groene long middenin het drukke centrum, het 25 ha grote kasteeldomein. Wanneer je door Zonnebeke rijdt, hou dus dan zeker even halt bij hun lokale Central Park.

 

Avonturenpad

Er is een 2 km lang avonturenpad voor de kinderen. Het pad neemt je mee langs verschillende hindernissen en parcours die leuk zijn voor het hele gezin. De kleintjes kunnen zich uitleven op de vele hellingen en de glijbaan, terwijl de oudere kinderen hun evenwicht kunnen testen op de hindernissen.

 

Parkwandeling

De Parkwandeling (1,9 km) brengt je langs de mooiste plaatsen in het domein, waaronder de ‘Passchendaele Memorial Gardens’. Acht tuinen in de vorm van een klaproos, die werden ingevuld als herinneringstuin voor naties die tijdens WOI in de regio vochten.

Kerktoren

Indien de maatregelen dit toelaten kan je ook een bezoek brengen aan de Kerktoren van Zonnebeke. Die bevindt zicht aan de rand van het park van het kasteeldomein van Zonnebeke en geven je, na een klimtocht van zo’n 212 trappen, een geweldig zicht over de Westhoek. Tijdens je beklimming kom je ook meer te weten over de geschiedenis van Zonnebeke.

 

Zo zie je maar, genoeg te doen in Zonnebeke!

Kom dus zeker eens af om je benen te strekken, maar natuurlijk niet allemaal op hetzelfde moment ...

 

Tekst en beelden: Gemeente Zonnebeke | Toerisme Zonnebeke | Toerisme Westhoek | Westtoer 

 

Meer wandelingen voor het hele gezin vind je op:

 

Deel deze pagina