Ook Westhoekgemeente Koekelare informeert inwoners over vaccinatie via lokale gezichten

Ook Westhoekgemeente Koekelare informeert inwoners over vaccinatie via lokale gezichten
Gepubliceerd op 05-05-2021

De gemeente Koekelare informeert zijn inwoners rond vaccinatie via de lokale campagne “Koekelare laten leven? Laat je vaccineren!”. Koekelaarse gezichten die vóór het coronatijdperk een actief sociaal leven hadden binnen de gemeente, vertellen waarom vaccinatie belangrijk is en waar zij het meest naar uitkijken na de coronaperiode.

De eerstelijnszone Houtland en Polder, waar de gemeente Koekelare deel van uitmaakt streeft naar een vaccinatiegraad van ruim 70%. Koekelare zet heel wat sensibiliseringsacties in om die graad te behalen en gaat nu ook van start met een motivatiecampagne waarin lokale gezichten de hoofdrol spelen. Een campagne van én voor de inwoners van Koekelare.

 

 

Samenhorigheidsgevoel

“Koekelare is een hechte gemeente waar een groot samenhorigheidsgevoel leeft. Met deze campagne hopen we dat gevoel nog te versterken zodat iedereen zich laat vaccineren, niet alleen om zichzelf te beschermen, maar ook een familielid, een naaste, een goede bekende,” vertelt schepen van informatie en communicatie, Jessy Salenbien. Koekelare heeft zijn inwoners al op verschillende manieren geïnformeerd over de vaccinatie en wil met deze campagne de gevarieerde mix aanvullen. “Het blijft belangrijk – des te meer in deze tijden - om dicht bij onze inwoners te staan ondanks de grotere fysieke afstand,” vervolgt schepen Salenbien.

De Roepsteen

De campagne verschijnt volgende week in het informatieblad De Roepsteen. De ambassadeurs prijken op de cover en verschijnen ook in het blad. Daarnaast zal de campagne gepubliceerd worden op de Facebookpagina van de gemeente en de website: www.koekelare.be/koekelare-vaccineert.

Klik op de afbeelding en lees het stadsmagazine digitaal.

Vaccinaties

Voor een overzicht van de vaccinatiegraad per eerstelijnszone verwijzen we graag naar www.laatjevaccineren.be/vaccinatieteller.

Algemene informatie is terug te vinden op www.laatjevaccineren.be.

 

Meer info over deze levendige gemeente in de Westhoek?

Lokaal bestuur van Koekelare

 

Wat valt er te beleven in de gemeente Koekelare?

   

 

Lees ook:

"Ook locale mensen werken mee aan de vaccinatiecampagne"

 

Deel deze pagina