Veerle Bilcke

Veerle Bilcke
Gepubliceerd op 16-11-2016
Hier wordt mijn werk meer naar waarde geschat. - Veerle Bilcke

Veerle Bilcke (29 jaar) en Jeroen Desmedt (27) zijn sinds kort getrouwd en wonen nu al twee jaar in het centrum van Ieper. Veerle werkt al 6 jaar als zelfstandig medewerkster in een architectenbureau in Zonnebeke. Jeroen werkt als industrieel ingenieur bij Ingenium nv in Brugge.

Ieper: een charmante stad

Veerle heeft architectuur gestudeerd aan LUCA School of Arts in Gent en heeft na haar opleiding nog twee jaar in Gent gewoond met Jeroen. Daar Jeroen werk gevonden had in Brugge was dit zeer evident. Allebei zijn ze afkomstig uit de Westhoek, zij uit Ieper en hij uit Poperinge. Al snel begon Jeroen Gent wat beu te geraken en hebben ze beslist om terug naar de Westhoek te verhuizen. Veerle houdt van het stadsleven dus kozen ze ervoor om in het centrum van Ieper te gaan wonen, wat zij ook een zeer charmante stad vindt.

Werk wordt hier naar waarde geschat

Ze vindt het ook fijn om in de Westhoek te werken. Zij vindt dat haar werk hier meer naar waarde geschat wordt. Mede omdat het aantal bureaus hier beperkter is waardoor de concurrentie ook minder groot is dan bijvoorbeeld in Gent en zij dus minder ‘een nummer’ is maar meer ‘een merk’..

Dicht bij familie en vrienden én betaalbaar

De voornaamste reden waarom ze zijn terug gekeerd is om dichter te wonen bij vrienden en familie. En ook vooral omdat ze hier een betaalbaar huis hebben gevonden in het stadscentrum, wat in Gent niet mogelijk was. Wat ook leuk is aan terug keren naar je roots is het feit dat je nu en dan mensen tegen komt op straat die je kent van vroeger. Ook de helft van hun vrienden zijn teruggekeerd naar Ieper en omstreken.

Cultureel en vrijetijdsaanbod

Ieper heeft voor hen ook redelijk wat te bieden op cultureel vlak. Het is een mooie stad die de laatste jaren veel verbeterd is op vlak van activiteiten organiseren. Veerle gaat nu en dan graag eens iets gaan drinken met haar vriendinnen in een leuk cafeetje in ’t stad. In hun vrije tijd gaan Jeroen en Veerle graag sporten of eens een comedy-stuk gaan kijken. Veerle heeft vorig jaar ook kook- en fotografielessen gevolgd: heel interessant!

Deel deze pagina