The Wolfpack van Deceuninck - Quick-Step moet meer fietsers naar de Westhoek brengen

The Wolfpack van Deceuninck - Quick-Step moet meer fietsers naar de Westhoek brengen
Gepubliceerd op 06-12-2021
“De Westhoek is het Toscane van Vlaanderen: de heuvels, De Moeren, talloze kleine baantjes, weinig verkeer... het verveelt nooit, hier fietsen wij het liefst!" - Yves 'Lampie' Lampaert & Tim ‘El Tractor’ Declercq

The Wolfpack en de Kattenstad slaan de ‘klauwen’ in elkaar om Ieper en de Westhoek als meerdaagse fietsbestemming te promoten. Als nieuwste sponsor van Lefevere pleit de stad ook voor een naamsverandering van Gent-Wevelgem, de voorjaarsklassieker die al twee jaar in Ieper start, en voortaan georganiseerd wordt door Flanders Classics.

Tim ‘El Tractor’ Declercq uit Houthulst kreeg woensdagavond zijn vierde Kristallen Zweetdruppel uit handen van Tom Boonen op een gala-avond in Vilvoorde, en stond donderdagochtend alweer paraat in... Ieper. Burgemeester Emmily Talpe onthaalde hem op applaus in de historische raadszaal, samen met zijn moatje Yves 'Lampie' Lampaert uit Hulste.

Wielerploeg Deceuninck - Quick-Step werkt samen met Stad Ieper om meer recreatieve fietsers naar de Westhoek te brengen.

Tim Declercq: “Het was toch even na middernacht, toen we thuis kwamen in Houthulst. Dat piekte vanochtend. Maar niet in de benen, want ik ging tien kilometer lopen voor ik naar Ieper vertrok”, aldus Tim, die volgend jaar met Yves campagne voert voor de stad. Onder meer via de sociale media van hun wielerteam.

Miljoen volgers

“Wij hebben meer dan een miljoen volgers over heel de wereld en kunnen hier wel iets bijdragen aan het fietstoerisme”, stelt hun baas Patrick Lefevre, die zichzelf omschrijft als “kind van de streek”. “Ik woon in Rumbeke, op 20 km van Ieper, en ben nog dichter geboren in Moorslede. Al sinds mijn dertiende fietste ik naar de Kemmelberg, en zo werd ik verliefd op de streek. Ik reed graag op de Monteberg, en via de streek van Abele en Poperinge richting Catsberg. Zo passeerde ik meer dan duizend keer door Ieper. De Last Post bezorgt mij nog altijd kippenvel. Na communicatie tussen onze marketingman en de schepen van Ieper kwam deze samenwerking tot stand.”

“Na alle corona-ellende kunnen we alle promotie gebruiken om ons volgend toeristisch seizoen te lanceren”, zegt schepen Diego Desmadryl (Open Ieper). “The Wolfpack toont via zijn renners en kanalen onze mooie fietsroutes en wielerstad aan de wereld. Wij mogen ook exclusief beelden gebruiken van de ploeg voor toeristische acties.”

Koers Ieper-Wevelgem

De beelden worden onder meer gelost in de aanloop van Gent-Wevelgem, de voorjaarsklassieker die de voorbije twee jaar vertrok vanuit Ieper en nu is overgenomen door Flanders Classics. Het stadsbestuur pleit voor een naamsverandering tot Ieper-Wevelgem, en krijgt bijval van ‘influencer’ Lefevere. “Het is maar een naam, hé. Een historische wel, maar mensen wennen aan alles. Die koers start al zo lang niet meer in Gent”, aldus Lefevere, die de routes door de Westhoek graag opneemt in de Wolfpack Bike Experience. “Die fietstochten organiseren we voor zakenmensen van over heel de wereld. In Vlaanderen heb je dan twee mogelijkheden: richting Oudenaarde voor de Vlaamse Ardennen, of Ieper voor deze streek.”

Voorkeur voor de Westhoek

Zijn renners Yves en Tim hebben een duidelijk voorkeur. “De Westhoek is het Toscane van Vlaanderen”, vindt Yves. “De heuvels, De Moeren, talloze kleine baantjes, weinig verkeer... het verveelt nooit. Ik woon op anderhalf uurtje van de top van de Kemmelberg, dat is goed doenbaar.”

De Westhoek: fietsen langs rustige wegen in een zacht glooiend landschap.. Je waant je in Toscane!

“En voor onze trainingswegen scheiden, drinken we graag een koffie in Ieper, of bij Watou in Bar Bernard, waar je een prachtig zicht hebt op de streek”, zegt Tim, die onlangs zijn eerste supportersclub kreeg in Zonnebeke. “De Menenpoort is een van de mooiste startplaatsen. Echt iconisch, om stil van te worden. Ieper biedt een mooie samenhang met wat hier meer dan honderd jaar geleden gebeurd is.”

De campagne voor 2022 kost Ieper zo’n € 20.000, maar dit wielerduo maakt al langer reclame. “De Westhoek is de mooiste fietsstreek van het land, dat zeggen we overal waar we komen.”
De Stad Ieper promoot zichzelf trouwens al langer als vertrekpunt voor fietstochten in de Westhoek. Vorig jaar lanceerden ze al de campagnes 'trap het af' waarvoor ze een promotiefilm maakten (zie helemaal onderaan).

campagnes trap er eens op uit - trap het af

Wil je zelf eens het parcours van Gent-Wevelgem in Flanders Fields bedwingen?

Bekijk en download het parcours

Mag het ook wat recreatiever zijn? Dan heb je voldoende alternatieven in de buurt!

Bekijk deze routes op en rond Ieper 

 

Met dank aan 

Met dank aan Stad IeperMet dank aan Toerisme Westhoek

Bron: Het Nieuwsblad (02/12/2021) | Foto's ©Westtoer

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Deel deze pagina