Zonnebeke zorgt voor licht en verbondenheid in de Westhoek

Gepubliceerd op 15-01-2021

Honderden gezinnen uit Groot-Zonnebeke trotseerden de kou en zwaaien met licht op Driekoningen

Wie op op Driekoningen (6 januari 2021), door de deelgemeenten van Zonnebeke reed, zag heel wat volk in en rond de dorpscentra. De gemeente riep haar inwoners op om licht te geven in hun straat.

Ondanks de bittere koude, reageerden heel wat mensen op de oproep. Ze kwamen naar buiten en toonden enthousiast hun verlichte woningen. Een ingehuurde cameraploeg kon prachtige beelden maken van dorpen en huizen vol lichtjes. De inwoners gingen creatief aan de slag met kaarsen, lampionnen, lichtjesslingers, vuurstokjes of projecties. De vele hartjes, opritten vol liefde en letters van hoop tonen de warmte van de inwoners uit Groot-Zonnebeke.

In zowel Passendale, Zonnebeke, Beselare, Geluveld als Zandvoorde kwamen mensen spontaan naar buiten: senioren, koppels, gezinnen met kinderen, zelfs de huisdieren droegen voor de gelegenheid lichtjes rondom hun hals. Groot-Zonnebeke vormde gisterenavond het decor voor een prachtig lichtspektakel, gebracht door eigen mensen, veel eigen mensen. Geen klassieke rondgang dus voor Caspar, Balthasar en Melchior maar een coronaveilig verlicht en warm volksschouwspel.

Ook de kinderopvanglocaties en de woonzorgcentra, sectoren die in tijden van corona heel wat extra inspanningen moeten leveren, kregen een bezoekje van de cameraploeg. De bewoners, het personeel en de kinderen zwaaiden en dansten zelfs enthousiast mee.

Deze actie, die kadert binnen de campagne #ZonnebekeZorgt, is bedoeld als lichtpuntje voor mensen die het moeilijk hebben in deze tijd. Inwoners met elkaar verbinden vanop afstand was de ultieme opzet van het project. De verbondenheid gisteren was groot, zowel in het straatbeeld als op sociale media. Ook wie deelnam in een straat waar de cameraploeg niet voorbijreed, gaf een boodschap van hoop, dank of herdenking. De gemeente wil dan ook al haar inwoners bedanken voor hun deelname. Zonnebeke is trots op zo’n warme bevolking.

Voor sfeerfoto’s van gisterenavond kunt u een kijkje nemen op de Facebookpagina van de gemeente Zonnebeke:

 

Deel deze pagina